Stritører, korrektion

Korrektion af stritører tilstræber at forme ørebrusken således, at øret ikke stritter ud bort fra hovedet, men følger dettes form. Operationen foretages som regel i lokalbedøvelse, da der kun er let ubehag forbundet med indgrebet. Efter operationen skal anvendes pandebånd om natten i flere uger for at sikre øret i den nye stilling.

Patientinformation

Formål:
At forme brusken på øret således at øret lægges længere ind mod hovedet.

Generelt:
Fremstående ører skyldes manglende krumning af brusken i det ydre øre og/eller, at bruskskålen i det ydre øre er for stor. Man tilstræber ikke, at øret skal lægges alt for tæt ind til hovedet, da dette ser unaturligt ud.

Operationen:
Foregår som regel i lokal bedøvelse. Der lægges et snit i huden bag øret. Herefter formes brusken enten under slibning eller ved at ridse i ørebruskens overflade. I enkelte tilfælde fjernes lidt brusk. Huden syes med en tråd bag øret, og der anlægges en øreforbinding.

Forløb:
I de første 2 døgn efter operationen skal man undgå at få hovedet nedad. Desuden skal man sove med hævet hovedgærde. Hovedforbindingen og trådene fjernes ca. 1 uge efter operationen. Arret ligger bag øret og kan stort set ikke ses.
De første 2-3 uger efter at bandagen er fjernet, skal man anvende et pandebånd om natten. Det tilrådes at dette pandebånd også anvendes under sportsudøvelse.

Bivirkninger:
Ørerne er lidt hævede og røde i nogen tid. I nogle måneder efter operationen er der som regel ømhed i det opererede område ved berøring, eller hvis man ligger på øret. Hvis der er fjernet brusk i øreskålen, kan der være folder i huden der i flere måneder.

Komplikationer:
Efter operationen kan der i sjældne tilfælde opstå blødning og blodansamling, der skal fjernes operativt. Endvidere er der risiko for infektion, som kan få betydning for det blivende resultat, og derfor skal behandles snarest.

Forventet resultat:
Naturligt udseende af ørerne som ligger passende ind til hovedet. Resultatet er permanent.

Tryghedspakke

Tryghed er et omdrejningspunkt hos Bjerregaard Plastikkirurgisk klinik.

Der kan være mange tvivlsspørgsmål i forbindelse med et kosmetisk indgreb, og hos os får du et tilpasset forløb med din personlige kirurg.

Læs mere here